In de media

Oma's lopen voor...

Martijn van den Bos fietst 685km in drie dagen voor Stichting Kleine Joris

ENSCHEDE – 685 km in drie dagen fietsen voor het goede doel. Die afstand gaat een groep van 5 medewerkers van, de Europese afvalverwerker SITA, met bedrijven, onder andere in Nederland, Engeland Frankrijk en de Benelux, op 27, 28 en 29 september fietsen. Het is de bedoeling dat zij van Parijs naar Bath in Engeland fietsen. Al in de tijd van de Romeinen werd Bath druk bezocht vanwege de geneeskrachtige warme bronnen. Tevens staat de stad bekend om een groot onderzoekscentrum voor kanker.

 
De fietstocht is bedoeld om geld in te zamelen voor een gezamenlijk goed doel. De kanker stichting. Daarnaast fietsen de deelnemers allemaal voor een persoonlijk goed doel. De deelnemers komen uit 5 landen. Engeland, Frankrijk, Duitsland, België en Nederland.

De tocht is georganiseerd door medewerkers van SITA. SITA en haar moederbedrijf Suez Environment, de internationale dienstverlener op het gebied van water en milieu zijn de sponsors achter dit evenement.
Zij dragen de kosten van onder andere de reis en het verblijf en alle tenues.
Alle fietsers krijgen dezelfde kleding maar met hun eigen goede doel als logo.

Voor Nederland fietst Martijn van den Bos de 685 km en wel voor Stichting Kleine Joris.
Stichting Kleine Joris is in het leven geroepen om geld in te zamelen voor Joris. Joris heeft de verschrikkelijke ziekte neuroblastoom

‘Ik ken Stichting Kleine Joris en toen mij vanuit SITA gevraagd werd om mee te doen aan deze zware fietstocht, heb ik geen moment getwijfeld! Deze drie dagen zullen waarschijnlijk zwaarder worden dan een hele triatlon die ik 14 september heb gedaan, maar ik heb het er graag voor over. De ziekte Neuroblastoom die Joris moet overwinnen is nog veel zwaarder’!

Wilt u Joris steunen? Sponsor Martijn en doneer op rekeningnummer 13.90.56.521
onder vermelding “Sponsoring Martijn”.

Mocht het geld niet voor hem gebruikt worden, dan is officieel vastgelegd dat het geld naar doelen gaat die onderzoek naar bestrijding van Neuroblastoom bevorderen. Meer informatie over Joris en de stichting is te vinden op www.stichtingkleinejoris.nl.

Sport in Twente
De Weekkrant – Enschede


Oma's lopen voor...

Oma’s lopen voor ernstig zieke kleinzoon Joris

ENSCHEDE – Na maanden van hard trainen is het dan bijna zover.
Beide oma’s van Joris lopen samen met vrienden de vierdaagse van Nijmegen.Voor iedereen is het de eerste vierdaagse en er zal in vier dagen 160 kilometer worden gewandeld. De motivatie om dit te halen is hoog, want er wordt gewandeld met een doel. Het sponsoren van Stichting Kleine Joris. Joris, hun kleinzoon,is ernstig ziek. Hij heeft neuroblastoom, een agressieve vorm van kinderkanker.

 

De stichting is in het leven geroepen om geld in te zamelen voor Joris.
Mocht het geld niet voor hem gebruikt worden, dan is officieel vastgelegd dat het geld naar goede doelen gaat, die onderzoek naar bestrijding van neuroblastoom bevorderen. In september 2012 ontstond het idee om met familie en vrienden de vierdaagse te gaan lopen. We begonnen met 21 enthousiaste mensen. Door blessures en het niet ingeloot worden bij de vierdaagse, is er uit eindelijk een groep van negen personen over gebleven. De slogan ‘Help Joris de draak neuroblastoom te verslaan’,was voor de beide oma’s de aanleiding om onze sportkleding zoveel mogelijk in het ‘draakgroen’ aan te schaffen. Via Runnersworld zijn de shirts mooi bedrukt. De sms actie staat op onze rugzakken gedrukt: ‘sms Go Joris naar 3010’. Tijdens de trainingen is hier al door veel enthousiaste mensen gebruik van gemaakt. De Nijmeegse vierdaagse wordt gehouden van 16 tot 19 juli.

RTVoost – Enschede
De weekkrant – Enschede


Record bedrag voor zieke Joris

Hengelo – Basisschool ‘t Eimink overhandigde afgelopen zaterdag symbolisch een bedrag van €4438,81 euro aan de oma van de 3-jarige Joris, die ernstig ziek is (Neuroblastoom).
Voor kinderen van ‘t Eimink was het een recordbedrag dat ze met een sponsorloop eind mei bijeen hadden gelopen.
De stichting Kleine Joris is in het leven geroepen om geld in te zamelen voor Joris. Mocht het geld niet voor hem gebruikt worden, dan is officieel vastgelegd dat het geld naar doelen gaat die onderzoek naar bestrijding van Neuroblastoom bevorderen.

De weekkrant – Enschede

 
 



Mountainbikers werken zich in het zweet voor kleine Joris

ENSCHEDE – Een groep fanatieke mountainbikers hebben zich zich zaterdag 25 mei ingezet voor een goed doel door een mountainbikeroute van 60 kilometer te fietsen. Dit allemaal om geld in te zamelen voor de Stichting Kleine Joris.

 

 

Joris is een jongetje van 2,5 jaar uit Enschede, met de vreselijke ziekte neuroblastoom. De stichting is in het leven geroepen om geld te werven ter verbetering van zijn gezondheid.
De prachtige ‘Haaksbergenroute’ van in totaal 60 kilometer onder verdeeld in kortere segmenten, werd afgelopen zaterdag gefietst door beginners, gevorderden èn ook de vader van Joris heeft mee gefietst.
Het was een fantastische dag, er hing een goede sfeer, mensen werden gemotiveerd en ‘er doorheen gesleept’ op moeilijke en zware momenten. Iedereen heeft zich letterlijk in het zweet gewerkt voor Joris èn allemaal hebben ze de tour van 60 kilometer helemaal uit gefietst.
De groep werden rond 15.30 uur onthaald door familie, vrienden èn kleine Joris zelf.
De mountainbikers hebben geld ingezameld bij vrienden, familie, bekenden en collega’s. Maar ook verschillende bedrijven hebben gesponsord, waaronder: Beckmann, Expovorm International, Ten Tusscher, Inaday en TVE Sport.
Er is een bedrag van ruim 1000 euro opgehaald voor de Stichting Kleine Joris.
De weekkrant – Enschede



team-marathon

Rianne Guichelaar zet zich in

ENSCHEDE – Rianne Guichelaar, oud-waterpolo international en winnares olympisch goud in 2008, is de ambassadrice van de stichting Kleine Joris. Deze stichting zet zich in voor Joris (2) die de vreselijke ziekte neuroblastoom heeft. Rianne gaat samen met twintig andere lopers van de stichting Kleine Joris meelopen met de Enschede marathon om geld in te zamelen voor deze stichting.
De tante van Joris, Anneke Hendriks, wilde de halve marathon van Enschede lopen om zo geld in te zamelen voor de stichting.


De ambassadrice, Rianne Guichelaar, had vorig jaar ook de halve marathon gelopen en zo ontstond het idee om een groep lopers te verzamelen die ook mee wilden lopen voor de stichting.
Rianne: “Tijdens het lopen wilden we meer bekendheid creëren door opvallende hardloopshirts te dragen. Hiervoor zijn we op zoek gegaan naar een sponsor en kwamen al snel uit bij de hardloopspeciaalzaak Runnersworld. Zij reageerden meteen erg enthousiast en wilden graag de hardloopshirts sponsoren. Mede-eigenaar, Harry Dijk, is zelf een ervaren marathonloper en loopt dit jaar de hele marathon mee voor de stichting Kleine Joris.” In totaal lopen er op 21 april 21 mensen verschillende afstanden voor de stichting. Het doel is om hiermee bekendheid te creëren voor stichting Kleine Joris en de ziekte neuroblastoom. Daarnaast laten de lopers zich sponsoren om zo geld in te zamelen voor de stichting. Gedurende het jaar worden diverse acties georganiseerd voor de stichting. Meer informatie over Joris en de stichting is te vinden op www.stichtingkleinejoris.nl.
De weekkrant – Enschede


Jorien met haar zoon Joris

ENSCHEDE – Veel mensen zullen zich nog wel Bibi herinneren. Het Enschedese meisje dat leed aan neuroblastoom en waar ‘de hele stad’ voor in actie kwam. Ook Joris (2) lijdt aan deze vorm van kinderkanker. Vrienden van het gezin hebben een stichting opgericht zodat mensen in actie kunnen komen voor Joris. “Bovendien wil ik op deze manier informatie geven over neuroblastoom,” vertelt moeder Jorien.

 

Vlak voor zijn eerste verjaardag kwamen Jorien en haar man er achter dat er iets aan de hand was met Joris. “Hij had een bultje op zijn rug. Op het consultatiebureau werd mij verteld dat het onschuldig was, maar mijn moederinstinct zei me om toch naar de huisarts te gaan. De huisarts dacht aan een vetknobbeltje, maar stuurde ons voor de zekerheid naar het ziekenhuis. Toen ging het snel. Steeds meer artsen kwamen erbij en uiteindelijk werd ons verteld dat het ging om neuroblastoom, een vorm van kinderkanker.” Operen is lastig. “Het is niet een tumor die je eruit kunt halen. Bij Joris zit het op een vervelende plek bij de rug. Je moet je voorstellen dat de tumor zich met tentakels aan zenuwen heeft gehecht. Vandaar dat Joris eerst twee chemokuren moest ondergaan. Daar reageerde hij goed op. Bij de vorm van neuroblastoom die Joris heeft, moet dan de kanker eigenlijk weg zijn. Maar in juli stak de kanker weer de kop op en groeide de tumor weer. In Nederland krijgen 25 kinderen per jaar deze ziekte, maar Joris is de enige van die 25 met dit ziekteverloop.” Jorien vertelt dat er niets anders opzat dat toch opereren na twee chemokuren. “De operatie is goed verlopen, maar de doktoren kunnen niet alles weghalen. De artsen kunnen ook niet zeggen of Joris genezen zal worden.

Door het ongebruikelijke ziekteverloop zitten ook de artsen met hun handen in het haar. Wat we zouden kunnen doen is kijken naar behandeling in Duitsland of Amerika. We lopen tegen muren op. Aangezien Joris in stadium 3 zit is dat niet mogelijk. Ter vergelijking: Bibi zat in 4, het hoogste stadium. Het verschil is dat Joris geen uitzaaiingen heeft en ook niet het gen heeft. Maar dat neemt niet weg dat neuroblastoom een agressieve vorm van kinderkanker is. Wij leven continu in onzekerheid. Daarom hebben vrienden de stichting opgericht, hoewel we terughoudend waren. Maar mochten we het geld nodig hebben voor een behandeling in het buitenland, is het geld beschikbaar. Bovendien willen ook steeds meer mensen ons helpen en in actie komen. Wij hebben bovendien als doel om mensen informatie te geven over deze vorm van kinderkanker. Als we het geld niet nodig hebben, gaat alles naar Villa Joep, een stichting die zich inzet voor het onderzoek naar neuroblastoom.”
De weekkrant – Enschede